Hill Square Tilburg

Buro Sant en Co: In this winning design for the Hill, the square becomes the main square of Tilburg once more; lively and relaxing, modern and green. A venue for cultural festivals, fairs and a homage to William II. A square, but green! The layout of the square is simple: a triangular shaped platform with lime trees set in a triangular space. The diverging shape of the square is defined by its surroundings and accentuated by a planting of plane trees along the edges. The triangular shape of the platform molds itself into the available space and is a reference to the rural origin of the square. The materials for the square are chosen in such a way that they easily connect with the surroundings and the new design for the city ring. The platform has lots of space and offers many opportunities for contemporary uses. With the chosen materials, the ‘stage’ is a hybrid between an urban center and a green oasis.

Landscape Architecture: Buro Sant en Co
Location: Tilburg / Netherlands
Area: 3ha
Client: Municipality of Tilburg
Design: 2007
Implementation period: 2009
Text & photos: Sant en Co

Metalco ArchInteligence

New in Product Library

Visit Product Library
List Your Products

Explore

  • Landezine Newsletter

    Best of Global Landscape Architecture in Your Mailbox
    Twice per month!

    Keep in touch!


    About Us / Contact
    Send us your project!
    Advertise
    Landezine LIVE
    LILA - Landezine International Landscape Award

    Privacy Policy
    Terms and Conditions



    © 2009 – 2021 Landezine
    +386 40 81 40 04
    info (at) landezine.com

    All rights reserved. All photos, plans and renders of projects on Landezine are property of a photographer or landscape architects mentioned within a specific project presentation.
    Watch Landezine LIVE Lectures
    See LILA - Landezine International Landscape Award Winners