Las Arenas Square


designed by /



Location: Bilbao / Spain / Type: Squares and Plazas / Water features / Built: 1999 /
Show on Google Maps / Published on May 18, 2011

Javier Pérez (ACXT): The aim of this proposal is to achieve a successful link between the two squares belonging to two different neighborhoods. They used to be separated by a railway line. The construction of the Bilbao underground eliminated this physical barrier but a psychological division still remains. Reunite two neighborhoods, two spaces, two squares: down on the ground, up in the sky.

Architect: Javier Pérez (ACXT)
Location: Getxo / Vizcaya / Spain
Client: AYTO. DE GETXO
Area: 22,000 m2
Date: 1998 – 1999
Functions carried out:
• Architecture, structure and installations design
• Site Supervision
Winners in the concept design competition

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Products by Streetlife