INNER FOREST

x-studio : : Ivan Juarez Working in collaboration with the NordicAartists Centre at Dalsåsen, on the west coast of Norway, and the Norwegian ministry of culture, Mexican architect Iván Juárez from x-studio has created a connection to the fjords landscape- mountain, ocean, rivers, waterfalls and lakes- by collecting up materials from the forest floor, mainly pine cones, a material that acquires a symbolic connotation and carefully stacking them to make an enclosure that wraps the viewer in the textures of the forest while directing the view upward, through the canopy to open sky. The piece is reflective of the process of building, in which the architects walked through the mossy, mist-held pine groves selecting thousands of cones, ‘the seeds of the forest’ to make the ‘hand-made natural skin.’

INNER FOREST, landscape pavilion
Design: x-studio : : Ivan Juarez
Location. Dalsåsen , Norway
Design year 2011
Image & text credits : x-studio Ivan Juárez
Collaborator: Sandra García
Promotor: Nordic Artists’ Centre Dalsåsen, Noruega. Norwegian Ministry Of Culture
Arild H. Eriksen (Director) + Jasmina Bosnjak, (Coordinator)

Metalco ArchInteligence

New in Product Library

Visit Product Library
List Your Products

Explore

  • Landezine Newsletter

    Best of Global Landscape Architecture in Your Mailbox
    Twice per month!

    Keep in touch!


    About Us / Contact
    Send us your project!
    Advertise
    Landezine LIVE
    LILA - Landezine International Landscape Award

    Privacy Policy
    Terms and Conditions



    © 2009 – 2021 Landezine
    +386 40 81 40 04
    info (at) landezine.com

    All rights reserved. All photos, plans and renders of projects on Landezine are property of a photographer or landscape architects mentioned within a specific project presentation.
    Watch Landezine LIVE Lectures
    See LILA - Landezine International Landscape Award Winners