Melis Stokepark

Carve: The playground consists of an ascending ring that is both a curving route to the slide, as a two-sided climbable boundary. The vertical outer wall is made of strips of wood with perforations and round climbing holds. The ring encloses an inner area with blue undulating playing slopes and a sandpit. Several passages lead to and from this inner area and offer their own seating and playing possibilities. The privacy of this inner play area offers a secluded spot for children who have difficulties keeping up in the big open spaces. The wooden wall with horizontal climbing routes and steep slopes create playing possibilities that each child, depending on his own skills, can use in different ways. Inside, around and on the ring is wide space for challenging active games, repetitive movement games (turning, sliding, jumping and swinging), construction play (sand) and for fantasy games (tunnels, platforms, shelters).

Landscape Architects: Carve
Location: the Hague, Netherlands
Construction: 2010
Client: stadsdeel Escamp, gemeente Den Haag

Metalco ArchInteligence

New in Product Library

Visit Product Library
List Your Products

Explore

  • Landezine Newsletter

    Best of Global Landscape Architecture in Your Mailbox
    Twice per month!

    Keep in touch!


    About Us / Contact
    Send us your project!
    Advertise
    Landezine LIVE
    LILA - Landezine International Landscape Award

    Privacy Policy
    Terms and Conditions



    © 2009 – 2021 Landezine
    +386 40 81 40 04
    info (at) landezine.com

    All rights reserved. All photos, plans and renders of projects on Landezine are property of a photographer or landscape architects mentioned within a specific project presentation.
    Watch Landezine LIVE Lectures
    See LILA - Landezine International Landscape Award Winners