Jubilee Plaza

Ubu Design: The University of Southampton is a global centre for excellence in research and education ranked in the top 1% of universities worldwide. Ubu Design was commissioned to undertake the design of a new piazza at its Highfield Campus situated on the leafy outskirts of Southampton City Centre. Adjacent to the award-winning Life Sciences building, the piazza, known as Jubilee Plaza, sits on the former site of the redundant George Moore building. Seamlessly linking to the street and other faculty buildings, the square provides safe pedestrian access and a series of attractive open spaces in which students and staff can gather, sit and relax. A locally cohesive plant palette and restrained material choice complement the contemporary materials and historic palette of the adjoining buildings, helping to visually connect the sequence of spaces and create a harmonious flow.

Data:

Landscape Architecture: Ubu Design
Project: Jubilee Plaza, University of Southampton
Completed: 2010
Location: Southampton, UK
Client: University of Southampton
Consultants: AKS Ward, Gentle Consulting
Image credits: © Martin Gardner

Metalco ArchInteligence

New in Product Library

Visit Product Library
List Your Products

Explore

  • Landezine Newsletter

    Best of Global Landscape Architecture in Your Mailbox
    Twice per month!

    Keep in touch!


    About Us / Contact
    Send us your project!
    Advertise
    Landezine LIVE
    LILA - Landezine International Landscape Award

    Privacy Policy
    Terms and Conditions



    © 2009 – 2021 Landezine
    +386 40 81 40 04
    info (at) landezine.com

    All rights reserved. All photos, plans and renders of projects on Landezine are property of a photographer or landscape architects mentioned within a specific project presentation.
    Watch Landezine LIVE Lectures
    See LILA - Landezine International Landscape Award Winners