Perreux River Banks

BASE: The city of Perreux-sur-Marne has rethought its entire relation to its river, considering it as a major environmental, social, urban and political issue. The project aims at bringing back both the people and other species of plants and animals to the banks of the river Marne, by softening the water and urban edges. Concrete protections are turned into vegetal engeneering, and overflood is accepted, widening the spectrum of environements. For unknown and ancient reasons, once the banks get confortable (shadows, plants, adapted ground floor, lighting and furniture), people are irrationally attracted by water and start changing their way of life, and their relation to the city.

Contractor: Ville du Perreux-sur-Marne
BASE landscape designer mandatory + Champalbert
Location: Perreux-sur-Marne / France
Budget: 2,2 M€
Surface: 7600 m²
Completion: 2011 and 2013 (two phases)

Metalco ArchInteligence

New in Product Library

Visit Product Library
List Your Products

Explore

  • Landezine Newsletter

    Best of Global Landscape Architecture in Your Mailbox
    Twice per month!

    Keep in touch!


    About Us / Contact
    Send us your project!
    Advertise
    Landezine LIVE
    LILA - Landezine International Landscape Award

    Privacy Policy
    Terms and Conditions



    © 2009 – 2021 Landezine
    +386 40 81 40 04
    info (at) landezine.com

    All rights reserved. All photos, plans and renders of projects on Landezine are property of a photographer or landscape architects mentioned within a specific project presentation.
    Watch Landezine LIVE Lectures
    See LILA - Landezine International Landscape Award Winners