Mittparken


designed by /



Location: Stockholm / Sweden / Type: Residential Parks / Built: 2018 /
Show on Google Maps / Published on May 1, 2020

Nivå Landskapsarkitektur: This elongated park, which is centrally located in a new residential area in Stockholm, is intended to act as a garden for the residents of the area. Featuring flowering trees, perennials, and various types of climbers, the park landscape was designed in close dialogue with these residents. Surrounded by local streets with low speed limits, the park’s structure, which builds on a sequence of “garden rooms,” is intended to be robust yet also light and permeable, and to meet its surrounding with clearly delineated edges. A long, steel pergola in various shades of green accommodates both seating and rooms that are variously dedicated to rest, play, and other activities. Perennial plantings and a hornbeam hedge transect the park, supporting the pergola structure. A large room at the center of the park, containing long tables and a barbeque, provides space for neighborhood parties and picnics. The park also houses a fenced playground for children from nearby kindergartens.

Landscape architect: Nivå Landskapsarkitektur

Other designers involved in the design of landscape: Pergola by Nivå/NOLA., Lighting by Bjerking

Project location: Sjövikshöjden, Stockholm, Sweden

Design year: 2014-2017

Year Built: 2018

Photography: Robin Hayes

Client: JM AB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Products by Streetlife