Lagkagehuset

SLA has designed a courtyard with curvy, bodily shapes which contrasts the edgy appearance of the building. It has the rounded shapes of a painter’s palette. But instead of paint, the substance of the colours consists of different kinds of vegetation in altering heights. As a cornucopia of colours and changing foliage the courtyard garden becomes a big splash of Nature in the middle of the building, creating a completely new sense of place. The framing of the different floral fragments generates with the shifting heights a dynamic and unified whole. And the multiple organic typologies conceive various spaces and modes of use while the courtyard with its changing texture becomes a changeable sensory experience.

Location: Christianshavn, Copenhagen, Denmark
Client: AB Lagkagehuset
Team: Stig L. Andersson, Ulla Hornsyld, Rikke Geertsen, Hanne Bruun Møller
Design phase: 2007
Construction: 2008
Area: 550 m2

Metalco ArchInteligence

Products by TTC Timmler Technology

TTC Timmler Technology

Streetlife Design Competition

Streetlife and Landezine are calling students and young professionals from the field of landscape architecture and related fields to submit ideas for 'Lost Sites'!

Explore



  • Landezine Newsletter

    Best of Landscape Architecture in Your Mailbox
    Twice per month!

    Keep in touch!


    About Us / Contact
    Send us your project!
    Advertise
    Landezine LIVE
    LILA - Landezine International Landscape Award

    Privacy Policy
    Terms and Conditions



    © 2009 – 2022 Landezine
    +386 40 81 40 04
    info (at) landezine.com

    All rights reserved. All photos, plans and renders of projects on Landezine are property of a photographer or landscape architects mentioned within a specific project presentation.
    Watch Landezine LIVE Lectures
    See LILA - Landezine International Landscape Award Winners