Guldsmedsplatsen


designed by /



Location: Göteborg / Sweden / Type: Squares and Plazas / Built: 2015 /
Show on Google Maps / Published on February 28, 2022

Landvetter is a small municipality just outside Gothenburg, Sweden. In connection with Landvetter receiving a new cultural center, MARELD developed the design of the new square next to it – Guldsmedsplatsen.

A very narrow space, surrounded by a diverse mix of buildings with different height and odd shapes, a noisy motorway and a lot of people passing to and from the nearby travel center – that was the starting point and the challenge to deal with. A continuous pavement of Swedish Offerdal slate and local Bohus granite binds the surfaces together and creates calmness. Connecting paths are clarified with terrace walls and greenery. Public art adds variety and content. In collaboration with artist Pål Svensson, we found a suitable place for his sculpture ”Together” in front of the entrance to the cultural center.

Data

Landscape Architecture: MARELD

Website: https://www.mareldlandskap.se/project/guldsmedsplatsen/

Project location: Guldsmedsplatsen, Landvetter, Sweden

Design year: 2014

Year Built: 2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Products by Maglin