Texture

The new museum Texture needs a new temporary square pending a total remake of the environment. Studio Basta and Wagon-landscaping introduced a garden based on the QR-code of the Texture-museum. The result is a labyrinthine sea of grasses that remembers the flax-fields along the “Golden River” Leie. The garden makes a strong landmark in coherence with the new museum and the river Leie. On the other hand, it makes a new playful area for the neighborhood of Overleie.

Location: Kortrijk / Belgium
Spring 2014
Client: city of Kortrijk
Temporary sqaure
Landscape Architecture: Studio Basta in cooperation with Wagon-landscaping

Metalco ArchInteligence

New in Product Library

Visit Product Library
List Your Products

Explore

  • Landezine Newsletter

    Best of Global Landscape Architecture in Your Mailbox
    Twice per month!

    Keep in touch!


    About Us / Contact
    Send us your project!
    Advertise
    Landezine LIVE
    LILA - Landezine International Landscape Award

    Privacy Policy
    Terms and Conditions



    © 2009 – 2021 Landezine
    +386 40 81 40 04
    info (at) landezine.com

    All rights reserved. All photos, plans and renders of projects on Landezine are property of a photographer or landscape architects mentioned within a specific project presentation.
    Watch Landezine LIVE Lectures
    See LILA - Landezine International Landscape Award Winners