Le Very Garden

A new design was required to harmonize the characterful but neglected house with its surroundings, to blend tradition with contemporary living and to provide a sustained supply of organic produce for the kitchen. The new design is organized around the building positioned in the centre of the plot. A series of structured gardens, all productive, yet architectural in style revive the idea of the ‘ferme ornee’; a working garden idealized.

Landscape Architecture: Calonder
Location: Le Very, Switzerland
2nd prize at privateplots.at



Area

LILA 2021 - Call for entries

LILA 2021
Register by 31 March, 2020

Explore

  • Landezine Newsletter

    Best of Global Landscape Architecture in Your Mailbox
    Twice per month!

    Keep in touch!


    About Us / Contact
    Send us your project!
    Terms and Conditions
    Advertise
    Landezine LIVE
    LILA - Landezine International Landscape Award



    © 2009 – 2021 Landezine
    +386 40 81 40 04
    info (at) landezine.com

    All rights reserved. All photos, plans and renders of projects on Landezine are property of a photographer or landscape architects mentioned within a specific project presentation.
    Watch Landezine LIVE Lectures
    See LILA - Landezine International Landscape Award Winners